Gå tilbage

Var det slemt nok?

Foredrag med Mille Eigard Andersen

I dette foredrag sætter Mille med Susanne Haxthausen Doreng fokus på de seksuelle overgreb, der ofte bliver overset. I medierne hører vi nemlig kun om de virkelig grumme familiesager med både svigt, vold og meget voldsomme seksuelle overgreb. Men hvad med alle de ”mindre” overgreb? Ifølge Mille og Susanne foregår de i flere hjem end de fleste af os går rundt og tror; og det er ikke kun i lavere sociale lag, men også i de ”pæne” familier.

Læs mere

De ”mindre” seksuelle overgreb vil Mille og Susanne med deres foredrag gerne bryde tavsheden omkring. Adskillige kvinder (og mænd) går rundt med skyld og skam i mange, mange år og vender det mod sig selv: ”Så slemt var det nok ikke… det var jo ikke som Tøndersagen”… ”Det er nok bare mig, der er pivet”… ”Min far pillede jo kun”… ”Jeg skal bare tage mig sammen”. Men intet overgreb er for småt til at give traumer og senfølger. Og overgreb skal ikke ties ihjel. Tavsheden sætter dig i fængsel – når du begynder at åbne op, begynder helingen og vejen til frihed. Mille og Susanne fortæller om hver deres rejse og deres individuelle bearbejdning af det, der ligger i bagagen. De to stærke, modige og inspirerende kvinder har i bogen, ”Hvorfor sagde vi det ikke før? – det er fandme min krop!”, talt om dette vigtige emne, som er udgangspunktet for foredraget. Foredraget tilpasses efter om det er til unge eller voksne.

Foredragets indsigt

- En klarificering af ”små” overgreb, som kan være yderst traumatiserende - Hvad stiller vi op med skyld og skam? - Hvordan vi kan gøre op med hele opfattelsen af ”det var nok min egen skyld” - Hjælp til at bearbejde et seksuelt traume – hvad kan du gøre?

Book nu

Book nu

Tag kontakt og book Mille Eigard Andersen til dit næste arrangement.

Book